28 Kasım 2008 Cuma
Çekirdekli ve Yulaflı Simitler - 27 Kasım 2008
Malzemeler :
* 2 su b.un
* 2 su b.tam buğday unu
* 1 su b.çavdar unu
* yarım p.yaşmaya
* 1 çorba k.tereyağı
* 2 çorba k.zeyitnyağı
* 1 çay b.süt
* 2 çorba k.toz şeker
* 1 çorba k.tuz
* aldığı kadar ılık su
Üzeri için:
* ay çekirdeği
* yulaf ezmesi
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına unları alarak harmanlayın. Daha sonra ortasını açarak içine mayayı, tereyağını, sütü ve zeytinyağını alın. Kenarlarına şekeri serpin. Ortasından başlayarak karıştırın. Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun.
Hamur hazır olunca hamuru altıya ayırın. Her bir hamuru uzun bir fitil yapın 2 ye katlayarak rulo yapın. Uçlarını birleştirerek simit şekli verin. Simidi bir kapta suya tek taraflı olmak üzere suya daldırıp çıkarın. Daha sonra bir kısmını çekirdeğe bir kısmını yulaf ezmesine buladıktan sonra yağlanmış tepsiye alarak bir süre mayalandırın.170 derecede pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder