10 Kasım 2008 Pazartesi

Oktay Ustadan Urfa Tatlısı-10 Kasım 2008



Malzemeler:


Hamuru İçin:

3 yumurta
1.5 su bardağı süt
1 çay bardağı su
3 su bardağı un

Ara Katlar İçin:

2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı ceviz

Şerbeti İçin:

2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Üzeri İçin:

kaymak
yeşil fıstık

Hamur malzemelerini iyice çırpın.krep hamuru kıvamında bir harç elde etmiş olucaksınız.
krep tavasında en az 7 adet krep hamuru elde edin.

bir tepsiye bu hamurun 1 tanesini koyun üzerine erimiş tereyağı gezdirin.ve ceviziçini serpin.aynı işleme hamurlar bitene kadar devam edin.daha sonra dilimleyin.önceden hazırladığınız ılık şerbeti dökün.kaymak ve yeşil fıstıkla servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder