22 Kasım 2008 Cumartesi
İsveç Köftesi - 20 Kasım 2008
Malzemeler :
* 350 gr. kıyma
* 100 gr. lor peyniri
* 1 soğan
* tuz
* kimyon
* yeni bahar
* kurutulmuş ekmek
* süt
Garnitürü için:
* Yarım kg. patates
* 4 dilim pastırma
* 1 çorba k. tereyağı
* tuz, kaarbiber
* yeşil soğan
Sosu için:
* 1 çorba k. un
* 1 su b. et suyu
* tuz, karabiber
Üzeri için:
* ince doğranmış maydanoz
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 350 gr.kıymayı alın.Kıymanın üzerine 1 adet soğan rendesi ilave edin.Üzerine 100 gr.lor peynirini
rendeleyin.Daha sonra üzerine süt,galeta unu ilave edin.Üzerine kimyobn.tuz ve yeni bahar ilave edip köfteyi yoğurun.
İsveç köfrtesini ceviz parçası büyüklüğünde kopartıp yuvarlak olarak şekil verin.Fırın tepsiisini yaplayın.İsveç köftelerini fırın tepsisine dizin.İsveç köftesini önceden ısıtılmş olan 180 derecelik fırında pişirin.Garnitürü için yarım kg.patatesi yarı kıvamda haşlayın.Garrnitürü için tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını ilave edin.Üzerine 4 dilim pastırma ilave edin.Yarı kıvamda pişen patatesleri ikiye kesin ve tavaya ilave edin.Üzerine tuz ilave edin.Daha sonra üzerine ince kıyılmış olan yeşil soğanı ilave edip birlikte soterelyin.
Sosu için tencereye 1 çorba kaşığı unu alın ve sıvıyağ ile beraber unu kavurun.Üzerine 1 su bardağı et suyu sirke ilave edip sosu kaynamaya bırakın.Servis tabağına sosu ilave edin.Sosun üzerine patatesli pastırmalı garnitürü ilave edin.Üzerine isveç köftelerini ilave ederek servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder