5 Kasım 2008 Çarşamba

Saraylı Ayva Tatlısı- 5 Kasım 2008



Malzemeler:

5 ayva
3 adet karanfil
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3 elma
gıda boyası

Üzeri İçin:

kivi,muz,nar,kaymak

Ayvaların kabuklarını soymadan ortadan ikiye kesip çekirdek yataklarını çıkartın. Alttan da çok az keserek düzgün

durmalarını sağlayın. Ayvaların üzerine şekerini ve karanfilini koyun.Su ve gıda boyasını da ekleyip ayvalar kenarlardan
çatlayana kadar pişirin. Daha sonra ayvaları bir fırın kabına geçirin.Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.Ayvaların
içlerine elmalı harcı paylaştırın.

Tenceredeki sudan ekleyin. Ağzını yağlı kağıt ile kapatıp fırında pişmeye bırakın.Ayvalarınız pişip güzel bir renk alınca servis tabağına geçirip soğutun. Üzerlerini doğranmış meyva ile süsleyin.En son üzerine bir parça kaymak ve nar taneleri serpişterin. Varsa yarım çilek ile süslemeyi tamamlayın. Kenarına yoğunlaşan sosundan da bir iki kaşık dökün. İyice soğutup servis yapın. Saraylara layık bir ayva tatlısı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder