22 Kasım 2008 Cumartesi
Nar Yağdı - 20 Kasım 2008
Malzemeler :
* 1 p. kızarmış ekmek
Islatmak için:
* 1 su b. pekmez
* 2 su b.su
Muhallebisi için:
* 4 su b. süt
* 2 silme çorba k.un
* 1 çorba k. nişasta
* 1 p. vanilya
* 1 su b. toz şeker
* 1 paket toz şanti
* 1,5 su b. süt
Hazırlanışı :
1 paket kızarmış ekmeği fırın kabına dizin.Kızarmış ekmeği ıslatmak için tavaya 1 su bardağı pekmezi alın.Pekmezin üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin birlikte kaynatın.Fırın kabına dizilmiş olan kıazrmış ekmeklerin üzerine sıcak olarak pekmezli suyu ilave edip ekmekleri ıslatın.Şantisi için bir kapta 1 paket toz şanti ile 1.5 su bardağı sütü çırpın.
Muhallabbesi için tencereye 4 su sütü alın.Sütün üzerine 2 çorba kaşığı silme unu ilave edin.Üzerine 1 çorba kaşığı nişsata 1 paket vanilya,1 su bardağı toz şeker ilave edin.Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin.
Şantiden 1 çorba kaşığı alıp kremanın içine ilave edip karıştırın.Kızarmış ekmeklerin üzerine muhallabeyui ilave edin.Muhallebi soğuduktan sonra üzerine şanti sürün.Üzerine nar tanesi ilave edin.Nar yağdı tatllısını soğduktan sonra servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder