5 Kasım 2008 Çarşamba

Kiremitte Parmak Köfte- 5 Kasım 2008



Malzemeler:

300 gram kıyma
1 soğan

1 yumurta

tuz, karabiber

mantar

domates

patates

biber

Köftesi için kıyma,rendelenmiş soğan,yumurta,tuz, karabiber ve kafi miktarda kurutulmuş ekmek içi ile köfte harcını hazırlayın.Köftenizi parmak şeklinde elinizle şekillendirin. Kiremit kabınıza köfteleri dizin.Üzerine doğranmış
mantarları,domatesleri dizin.

Kesilmiş biberleri ve parmak şeklinde doğranmış patatesleri de üzerine dizin.Fırında yaklaşık 200 derecede köfteler ve tüm sebzeler pişene kadar bekleyin. Daha sonra sıcak sıcak servis yapın. Hepsi çiğden konduğu için çok lezzetli ve hafif bir yemek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder