27 Kasım 2008 Perşembe
Uluk Katmeri - 24 Kasım 2008
Malzemeler :
* 2.5 s u b.un
* 1 yumurta
* 1 tatlı k.tuz
* alabildiği kadar su
İç harcı için:
* 200 kıyma
* 2 soğan
* 2 çorba k.salça
* 1 tutam maydanoz
* 1 çorba k.tereyağı
* sıvıyağ
* tuz,karabiber
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına unu alın. Üzerine yumurtayı ve tuzu alarak alabildiği kadar su ekleyin. Koyu ayran kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamını bulunca krep gibi tavaya dökerek bu hamurdan ortalama 10 katmer pişirin.
İç harcı için soğanları ince doğrayarak tereyağında kavurun. Biraz kavrulduktan sonra üzerine kıymayı da ekleyerek kavurun. Kıyma biraz kavrulunca üzerine salçayı da ekleyerek kavurun.
Katmerler ve iç harç hazır olunca servis tabağına bir kat katmer bir kat iç harç olmak suretiyle bütün hamurlar ve iç harç dizilir.Katmerleri dilimledikten sonra dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. İzmir yöresinde ise yazın yanında minik doğranmış karpuz ile servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder