6 Kasım 2008 Perşembe

Asma Yaprağında Kereviz Dolması- 6 Kasım 2008



Malzemeler:


4 kereviz
2 soğan
4 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
dere otu
maydanoz
zeytinyağ
tuz,karabiber
su
şeker


kerevizleri soyup ikiye bölüp içlerini oyduktan sonra limonlu suya atıyoruz.
diğer yanda ocakta iç harcı hazırlıyoruz.yağda dolmalık fıstıkları kavuruyoruz.pembeleştiğinde kıyılmış soğanları da ekliyoruz.pirinci ekliyoruz.biraz kavrulduktan sonra baharatları da ekleyip ocaktan alıyoruz.kıyılmış dereotu ve maydonozu ekliyoruz.
bu harcı kerevizlerin içine dolduruyoruz.ve dilim limon ile ağzını kapatıyoruz.bir kaç asma yaprağıyla kerevizleri kaplıyoruz.ve yağlı kağıda sarıyoruz.tenncereye diziyoruz.Kerevizlerin üzerine zeytinyağı,sıcak su,1 tatlı kaşığı tuz ve 2 çorba kaşığı toz şeker ilave edip kerevizi pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder