7 Kasım 2008 Cuma

Sandviç Arası Döner- 7 Kasım 2008




Mazlemeler:

5 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
alabildiği kadar ılık su

Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı
susam

Döneri İçin:

400 gram kuzu eti
1 soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı yoğurt
tuz,karabiber

turşu
yeşillik
domates
kızarmış patates

5 bardak unun ortasını havuz yapıın.ortasında mayayı süt ile eritin.sıvıyağ şeker ve tuzu ekledikten sonra kıvamı kontrol ederek hamuru yoğurun.hamuru 6 eşit bezeye bölün.üzerine yumurta sarısı sürün.susam serpin ve 40 derece fırında 10 dakika bekletin ve çıkarın.böylece mayalanma işlemini hızlandırmış oluyoruz.

mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra fırının ısısını 190 dereceye çıkartıp sandviçlerimizi pişiriyoruz.6 adet sandviç ekmeği elde ediyoruz.

Oktay Usta bugün daha önce hazırladığı buzlukta olan dönerini kullandı.Bu döneri nasıl yaptığını bugün tekrarlamadı ama biz burada hazırlanışını tekrar edelim.Ustamızın ellerine sağlık!

-EV YAPIMI DÖNER-
Susuz yoğurt, salça, rendelenmiş soğan ve tuzu katıştırma kabına alıp iyice karıştırın. Kuzu etinden hazırlanmış bifteği iyice inceltin. Streç filmin üzerine eti yayın. Üzerine hazırlanmış soğanlı sosu sıvayın, tuzunu, baharatını ayarlayın. Daha sonra üzerine tekrar et, tekrar sos koyarak kat kat dizin. Bütün et ve sos bitince streçle sıkıca sararak mümkünse birkaç saat dolapta bekletin. Dolapta sertleştikten sonra incecik doğrayarak yüksek ateşte pişirin.

Sandviç ekmeklerini ortadan kesin.arasına yeşillik,salatalık turşusu ve dönerini koyun.kızarmış patates ve çeri domatesle servis edin.Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder