11 Kasım 2008 Salı

İncirli Tatlıcıklar-11 Kasım 2008

Malzemeler:

25 tane İncir
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 Kabartma tozu
1 tane Vanilya

Üzeri için:

1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
ceviz içi


İncirleri ılk suda 10 dakika kadar ıslat.
Daha sonra Robotunuz varsa, onu hazırlayın. Robota sırasıyla incir olmak üzere hepsini atın.
Güzelce robotta iyice ezin.Fırınımızı 180 derecede ısıtalım.
Cam kabımızı hazırlayalım. Kabımız çok büyük olmasın. Çok hafif yağla,ama çok hafif. Daha sonra yaptığımız bu karışımı güzelce yayalım. Isınmış fırına sürelim.
Üzeri biraz kızarana kadar. Yaklaşık 35 dakika felan. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarın.Sanki içi cıvıkmış gibi geliyor , Ama öyle değil. bir süre sonra içine çekiyor.
piştikten sonra hemen dilimlemeyin. Sertleşene kadar bekleyin.Daha sonra küçük küçük dilimleyin. Kare şeklinde.Krem şantiyi sütle güzelce çırpın. Ya torbayla yada kaşıkla incir karelerin üzerine koyun.ceviz içiyle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder