13 Kasım 2008 Perşembe

Pırasalı Patates Çorbası-13 Kasım 2008



Malzemeler:


2 patates
2 pırasa
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
1kase yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
sıvıyağ
tuz
su

Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip bir iki Dakika pişirin. Üzerine küp
doğranmış minik patatesleri ekleyin. Daha sonra pırasaları incecik doğrayıp ekleyerek bir iki dakika soteleyin.Üzerine sıcak su,tuz ve karabiber ekleyerek pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca terbiyesini hazırlayın. Yoğurdun üzerine unu ekleyip telle çırpın. Üzerine sıcak su ekleyerek terbiyeyi ılıtıp kaynayan çorbaya ekleyin. Kıvamını ayarlayıp bir taşım kaynadıktan sonra kapatın. Servis kasesine aldığınız çorbanın Üzerine eritilmiş tereyağı ve pulbiber karışımını dökün. Son derece lezzetli favoriniz olabilecek bir çorba.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder