11 Kasım 2008 Salı

Oktay Ustadan Hamsili Pilav-11 Kasım 2008



Malzemeler
:

1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı sıvı yağ
yeterince tuz,karabiber,tozşeker,yenibahar ve tarçın
1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe göre)
Kızartmak için sıvı yağ


İnce kıydığımız soğanları,sıvı yağda çamfıstıkları ile birlikte pembeleştirelim.Daha önceden tuzlu sıcak suda ıslatıp on beş dakika bekledikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye ilave edip kavuralım.Yeterince tuzunu ,toz şekerini,suda ıslattığımız kuşüzümlerini ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip üzerine çıkacak kadar sıcak suyu verdikten sonra ağzı kapalı olarak pişirelim.
Pilav suyunu çekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelim.Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkartalım. Bir miktar tuz ekleyip karıştırdıktan sonra sıvı yağda terli yüzlü kızartalım.Teflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelim.
Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi dolu kaba dolduralım.En üstte de sırtları üste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelim.Ağzı kapalı olarak fırında veya çok kısık ateşte on dakika daha demlendirip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder