3 Kasım 2008 Pazartesi

Davutpaşa Köftesi-3 Kasım 2008

Malzemeler:

1 soğan
350 gram kıyma
tuz,karabiber,kimyon,yenibahar,dolmalık fıstık

Sosu İçin:

5 domates
5 diş sarımsak
taze kekik
tuz
karabiber
sıvıyağ

Garnitürü İçin:

2 su bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı et suyu
sıvıyağ
tuz

Rende soğan,kıyma,tuz,karabiber ve yenibahar bi kapta yoğurulur.cevizden biraz daha ufak parçalara bölünür ve içiine 3 yada 4 dolmalık fıstık konur tekrar kapatılır.tavada hafif kızartılır.

Diğer yanda domatesleri doğrayıp diğer malzemelerinide ekleyerek sosu hazırlıyoruz.
hafif kızarttığımız köfteri bu sosun içine atıyoruz biraz su ekliyoruz ve ocakta pişirmeye bırakıyoruz.
Garnitür malzemesi ile de salçalı şehriyeli pilav yaparak köftelerle birlikte servise sunuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder