12 Kasım 2008 Çarşamba

Cacıklı Arap Köftesi-12 Kasım 2008



Malzemeler:


300 gram kıyma
1,5 su bardağı bulgur
1 soğan
tuz,karabiber

Haşlamak İçin:

su

Cacık İçin:

1 kase yoğurt
1 demet pancar
1 soğan
tuz,karabiber
sıvıyağ

Sos İçin:

2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
nane
tuz

Karıştırma kabına rendelenmiş soğan ve bulguru alarak yoğurun. Daha sonra üzerine kıyma ve tuz, karabiber ekleyerek yoğurun. Mümkünse 1o dakikaya yakın azar azar su vererek yoğurun. Köfteyi misket şeklinde yuvarlayın. ir tencereye su koyun. Biraz tuz ekleyerek misket köfteleri bu suda pişirin.

Cacığı için soğanları ve pancarları sıvıyağda sotelemeye alın. Tuzunu ve baharatını ayarlayarak yarı kıvamda pişirin. Pişince bir kenarda soğumaya bırakın. Karıştırma kabında yoğurdu çırpın Soğuyunca pancarları da ekleyerek karıştırın. Servis tabağının altına yayın. Üzerine haşlanmış köfteleri alın. Biber salçası ve tereyağı ile hazırlanmış sosu üzerine gezdirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder