3 Kasım 2008 Pazartesi

Oktay Ustadan Buğdaylı Tavuk Çorbası-3 Kasım 2008



Malzemeler:

1 su bardağı buğday
2 çorba kaşığı bezelye
1 kereviz
1 soğan
1 havuç
tane karabiber
2 yeşil soğan
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
sıvıyağ
su,tuz

Tencereye 1 su bardağı buğdayı alın.Buğdayın üzerine tane karabiber ilave edin.Daha sonra üzerini geçecek kadar su ilave edip buğdayları pişirin.1 parça tavuk etini haşlayın.Tavuk eti haşlandıktan sonra elinizle didikleyin.1 adet havucu rendeleyin.Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine rendelenmiş havucu ilave edip havucu soteleyin.Daha sonra üzerine 1çorba kaşığı un ilave edip soteleyin.

Daha sonra üzerine 2 çorba kaşığı salça ilave edin.Üzerine ilk önce soğuk su ilave edip kıvamını açın.Daha sonra üzerine haşlanmış buğdayı,bezelye ve kereviz yaprakları tavuk suyu ilave edip pişirin. En son üzerine haşlanmış tavuk etini ilave edip daha sonra servis tabağına ilave edin.Üzerine maydanoz ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder