13 Kasım 2008 Perşembe

Tulum Peynirli Rokalı Dürüm-13 Kasım 2008



Malzemeler:


tulum peyniri
roka
domates

taze soğan

renkli yeşillikler


Dürüm için önce hamurunu hazırlamak gerekir.Un,tuz,yaşmaya ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Biz etli ekmek için gerekli hamurdan bir kısmını lavaş için Kullandık. Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezelere kesip yufka ekmeği gibi İnce açıyoruz. Daha sonra saç üzerinde pişiriyoruz. Saç yoksa teflon tavada da pişirebilirsiniz. Pişen lavaşların içine tulum peyniri ve tüm yeşillikleri yerleştiriyoruz. Domates dilimlerini de
Dizip dürüm olarak sarıyoruz. İster bütün olarak istersek de dilimleyerek servis ediyoruz. Bol sebzeli ve tulum peynirinin de lezzeti ile son derece hafif bir dürüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder