28 Kasım 2008 Cuma

Kış Şöleni - 27 Kasım 2008



Malzemeler :


* 1 litre süt
* 1 su b.toz şeker
* 1 çorba k.nişasta
* 2 çorba k.pirinç unu
* 1 yumurta sarısı
* 1 p.vanilya
* 2 paket kakaolu bisküvi
* 1 su b.hindistan cevizi

Üzeri için:

* mandalina
* muz
* mango
* yaban mersini

Hazırlanışı :

Muhallebisi için tencereye sütü, şekeri, pirinç ununu, nişastayı, vanilyayı ve 1 yumurta sarısını ekleyin, çırparak pişirin.

Diğer tarafta fırın kabının altına Hindistan cevizi rendesini serpin. Daha sonra bisküvileri doğrayıcıdan geçirerek toz haline getirin ve Hindistan cevizinin üzerine yayın. Muhallebi pişince muhallebiyi de bisküvilerin üzerine dökün. Soğumaya bırakın.

Üzeri için soyulmuş mandalina, muz ve mango doğrayıcıdan geçirerek bir sos elde edin. Bu sosu soğumuş muhallebinin üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder