13 Kasım 2008 Perşembe

Ispanaklı Çanak Köfte-13 Kasım 2008



Malzemeler:


350 gram kıyma
1 soğan
1 yumurta
maydanoz
tuz,karabiber
galeta unu

İç harcı için:

500 gram ıspanak
1 soğan
3 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz,karabiber


Üzeri İçin:

2 domates
kaşar rendesi

Köfte için karıştırma kabına kıyma, rendelenmiş soğan ve ince doğranmış maydanozu alarak tuzunu ayarladıktan sonra köfteyi yoğurun.Kıvamını galeta unu veya kurutulmuş ekmek İle ayarlayın. Yoğurduğunuz köfteleri çanak şeklini verin. Yağlanmış tepiyse alarak 180 derecede pişirin.

Ispanakları yıkayıp ayıkladıktan sonra tavada sotelenen soğanlara ekleyin.Tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Fırından çıkan köftelerin ortasına ıspanaklı harcı paylaştırın. Üzerin bir dilim domates kapatın. Rendelenmiş kaşar peynirini de domatesin üzerine kule gibi paylaştırın.Daha sonra tekrar fırında kaşarlar eriyene kadar tutun. Tabağın altına sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt dökün.Üzerine köfteleri dizerek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder