27 Kasım 2008 Perşembe

Çift Çekirdekli Ekmek - 21 Kasım 2008



Malzemeler :


* 2 su b. un
* 2 su b. yedi tahıllı un
* 1 su b. kepekli un
* 1 paket yaş maya
* 2 çorba k. esmer toz şeker
* yarım çay b. zeytinyağı
* 1 tatlı k. tuz
* 1 çay b. süt
* alabildiği kadar ılık su
* kabak çekirdeği
* ayçiçeği çekirdeği

Üzeri için:

* Yumurta


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın.Unun üzerine 2 su bardağı yedi tahıllı un 1 su bardağı kepekli un ilave edip karıştırın.Unların üzerine 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı esmer şeker ilave edin.Unların ortasına havuz açın ve 1 paket yaşmaya ilave edin.Yaş mayanın üzerine 1 çay bardağı ılık süt ilave edin.Sütün üzerine ılık yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin.Sıvıyağ üzerine ılık su ilave edip ilk önce mayayaı eritin.Daha sonra unu da karıştırak hamuru yoğurun.
Hamurun içine kabak çekirdeği ve ayçiçeği çekirdeği ilave edin.


Daha sonra hamuru 2 parçaya bölün.2 parçaya böldüğünüz hamurları ekmek şeklini verin.Ekmekleri fırın tepsisine alın.Ekmeklerin üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine çörek otu serpin.Ekmeklerin mayalanması yuklaşık olarak 30n dakika mayalanması için bekletin.Daha sonra ekmekleri önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder