13 Kasım 2008 Perşembe

Üç Renkli Üç Farklı Lezzet-13 Kasım 2008



  • 2 yumurta
  • 1 çay b.toz şeker
  • 1 çorba k.kakao
  • yatım çay b.sıvıyağ
  • yarım çay b.süt
  • aldığı kadar un

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su b.toz şeker
  • 2 çorba k.un
  • 1 çorba k.pirinç unu

Havuçlu Bölümü için:

  • 500 gr.havuç
  • 1 çay b.toz şeker
  • 1 çorba k.nişasta

Üzeri için:

  • hindistan cevizi
  • ceviz

Keki için karıştırma kabına yumurtaları kırıp mikserle çırpın. Üzerine Sıvıyağ, süt, kakao ve 2 çorba k. un ekleyerek karıştırın. Tepsiye dökerek 170 derecede pişirin.

Muhallebisi için tencereye sütü, nişastayı, pirinç ununu, unu ve toz şekeri alın çırparak pişirin. Pişince ilk sıcaklığı çıkmış olan kekin üzerine dökün.

3. kat için ise buharda ya da haşlanarak pişirilmiş havuçları püre yapın. Havuçları tavaya alarak üzerine biraz haşlama suyundan ekleyin. Toz şekeri ve su ile yumuşatılmış nişastayı da ekleyerek bir süre iyice karıştırarak pişirin. Blender ile iyice ezerek ilk sıcaklığın çıkmasını bekleyin.Daha sonra soğuyan muhallebinin üzerine havuçlu karışımı döküp yayın. Üzerini Fıstık ve fındık ile süsleyin. Soğuduktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirip dilimleyerek Servis yapın.Az şekerli ama hem lezzetli hem de hafif bir tatlı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder