22 Kasım 2008 Cumartesi

Nar Yağdı - 20 Kasım 2008



Malzemeler :


* 1 p. kızarmış ekmek

Islatmak için:

* 1 su b. pekmez
* 2 su b.su

Muhallebisi için:

* 4 su b. süt
* 2 silme çorba k.un
* 1 çorba k. nişasta
* 1 p. vanilya
* 1 su b. toz şeker
* 1 paket toz şanti
* 1,5 su b. süt
Hazırlanışı :

1 paket kızarmış ekmeği fırın kabına dizin.Kızarmış ekmeği ıslatmak için tavaya 1 su bardağı pekmezi alın.Pekmezin üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edin birlikte kaynatın.Fırın kabına dizilmiş olan kıazrmış ekmeklerin üzerine sıcak olarak pekmezli suyu ilave edip ekmekleri ıslatın.Şantisi için bir kapta 1 paket toz şanti ile 1.5 su bardağı sütü çırpın.
Muhallabbesi için tencereye 4 su sütü alın.Sütün üzerine 2 çorba kaşığı silme unu ilave edin.Üzerine 1 çorba kaşığı nişsata 1 paket vanilya,1 su bardağı toz şeker ilave edin.Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin.

Şantiden 1 çorba kaşığı alıp kremanın içine ilave edip karıştırın.Kızarmış ekmeklerin üzerine muhallabeyui ilave edin.Muhallebi soğuduktan sonra üzerine şanti sürün.Üzerine nar tanesi ilave edin.Nar yağdı tatllısını soğduktan sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder