27 Kasım 2008 Perşembe

Karışık Peynirli Mekik - 24 Kasım 2008



Malzemeler :


* 2 su b.un
* 2 çorba k.yoğurt
* 2 çorba k.tereyağı
* 1 tatlı k.kabartma tozu

İç harcı için:

* koyun peyniri
* tulum peyniri
* keçi peyniri
* 1 tutam maydanoz
* çörek otu

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına unu alarak ortasını açın içine tereyağını ekleyerek karıştırın. Peynirler tuzlu olduğu için hamura tuz eklemeyin.

Başka bir tarafta iç harcı karıştırma yumurtayı kırın. Üzerine peynirleri rendeleyin. Maydanozları da ince doğrayarak ekleyin. Çörek otunu da serptikten sonra karıştırın.

Mekik hamurları ve iç harç hazır olunca hamurdan kalıp sayısı kadar parçalar koparın. Önce elinizde yuvarlayın. Daha sonra uzatarak mekik kalıbının içine basarak yerleştirin. Kalıbın içinde hamurdan havuzlar oluşturun. Hazırladığınız havuzlara iç harçtan koyun. Üzerine çörek otu serperek 180 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder