27 Kasım 2008 Perşembe

Karanfilli Elma Tatlısı - 21 Kasım 2008



Malzemeler :


* 6 elma
* 4 karanfil
* 4 çorba k. toz şeker
* su

Muhallebsi için:

* 4 su b süt
* 2 çorba k. nişasta
* 1 çorba k. un
* damla sakızı
* 1 su b. toz şeker

Üzeri için:

* Yeşil fıstık


Hazırlanışı :

6 adet elmanın üstünü ve altını kabuklarını soyun.Daha sonra elmaların iç çekirdeklerini çıkartın.Tencereye elmaları dizin.Elmaların üzerine 4 çorba kaşığı toz işeker ilave edin.Toz şekerin üzerine 4 adet karanfil ilave edin.Üzerine su ilave edip elmaları pişirin.

Muhallebisi için ise tencereye 4su bardağı sütü alın.Sütün üzerine 2 çorba kaşığı nişasta,1 çorba kaşığı un,1 su bardağı toz şeker ve damla sakızı ilave edip muhallebiyi pişirin.Elmalar piştikten sonra fırın kabna alın.Elmaların ilk sıcaklığı geçtikten sonra ve üzerine muhalebiyi ilave edin.Elma tatlısı soğuduktan sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder