10 Kasım 2008 Pazartesi

Oktay Ustadan Ağzı Yumuk-10 Kasım 2008

Malzemeler:

Hamur İçin:

2,5 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su

İç Harcı İçin:

200 gram kıyma
1 su bardağı ceviz
tuz,karabiber

Kızartmak İçin:

sıvıyağ

Üzeri İçin:

yoğurt
2 dal taze sarımsak

tavaya sıvıyağı alın.kıymayı kavurun.tuz karabiber ve ceviz ilave edin.

Hamur malzemelerini yoğurun.merdane yardımıyla açın.kase ve ya bardak yardımıyla keserek minik yuvarlaklar elde edin.

bu hamurların içersine kıymalı cevizli harcı koyun altın kesesi şekli verin ucunu büzün.ve
kızgın yağda kızartın.

yoğurt ve taze sarımsak yapraklarıyla servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder