22 Kasım 2008 Cumartesi

Lor Tatlısı - 18 Kasım 2008



Malzemeler :


* 500 gr. tuzsuz lor
* 4 yumurta
* 1 su b. toz şeker
* 1 su b.un
* 1 su b. pirinç unu
* 1 p. kabartma tozu
* limon kabuğu

Şerbeti için:

* 4 su b. toz şeker
* 4 su b. su
* 1 dilim limon

Üzeri için:

* hindistan cevizi
* yeşil fıstık

Hazırlanışı :

500 gr.tussuz lor peynirini tel süzgeçten geçirin.Daha sonra üzerine 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un,1 su bardağı pirinç unu ve 1 paket kabartma tozu ilave edin.Daha sonra üzerine limon kabuğu
rendesi ilave edin.Tüm malzemeyi yoğurun.Fırın tepsisini sıvıağ sürün.Şanti torbasına karışımı ilave edin.Şanti torbasından lor tatlısını sıkırak yuvarlak olarak şekil verin.Şerbeti için ise tencereye 4 su brağı toz şeker,4 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.

Öncden ısıtılmış olan 175 derecelik fırında pişirin.Tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra ılımış şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.Şerbetini çekmesini sağlayın.Daha sonra üzerine hindistan cevizi ve yeşil fıstık serperek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder