7 Kasım 2008 Cuma

Oktay Ustadan Sahici Islak Kek- 7 Kasım 2008



Malzemeler:


4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı esmer şeker( esmer şekeriniz yoksa toz şeker toz şeker de olabilir)
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata
1 su bardağı ceviz içi
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devirinde 5 dakika köpürtün.süt,sıvıyağ ve kakaoyu ekleyin çırpmaya devam edin.ve bu karışımdan keki ıslatmak için 2 su bardağı ayırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.çırpmaya devam edin.önceden ısıtılmış 170 derece fırında keki pişirin.

fırından çıkarır çıkarmaz keki dilimleyin ve ıslatmak için ayırdığınız sosu üzerine gezdirin.sosu iyice çektikten sonra kekin üzerine erimiş bitter çikolatayı dökün.ve fırında kızarttığınız ceviz içlerini üzerine ufalayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder