6 Kasım 2008 Perşembe

Buğday Filizli Ekmek-6 Kasım 2008



Malzemeler:


2 su bardağı buğday unu
2 su bardağı karışık un
1 paket yaş maya(tercihiniz kuru maya ise 2 çorba kaşığı koymalısnız)
2 çorba kaşığı terayağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
aldığı kadar ılık su
buğday filizi
tuz

Üzeri İçin:

1 yumurta

unun ortasını havuz yapıyoruz.mayayı ortasında su ile ertiyoruz.diğer malzemeleride ekleyip yoğuruyoruz.buğday filizlerini ince kıyıp ekliyoruz.yağlanmış kalıba kulak memesi yumuşaklığından daha yumuşak olan hamuru döküyoruz.yumurtayı üzerini sürüp fırında biraz ısıtıp çıkarıyoruz.böylece mayalanma işlemini hızlandırmış oluyoruz.mayalanma işlemi gerçekleştikten sonra Öncden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder