10 Kasım 2008 Pazartesi

Oktay Ustadan Urfa Kebabı-10 Kasım 2008

Malzemeler:

Ekmeği İçin:

3 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su

Kebabı İçin:

300 gram kuzu eti
100 gram kuyruk yağı
tuz,karabiber
isot

İç Malzeme İçin:

kaşar peyniri
domates
soğan
maydanoz

Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı
susam

kuzu eti ve kuyruk yağını satır yardımıyla iyice dövün.tuz karabiber ve isot ekledikten sonra yoğurun.çöp şişlere sarın ve fırında pişirin.8 adet çöp şiş kebap elde etmiş oluyoruz.

un,maya,tuz ve alabildiği kadar ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin ve 4 bezeye bölün.bu bezeleri lahmacun hamuru büyüklüğünde açın.içine hazırladığınız 2 çöp şiş kebabı koyun.üzerine kıyılmış soğan ve maydanoz ,dilimlenmiş domates ve kaşar peynirini koyun.hamura sarın.üzerine yumurta sarısı sürün.susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.piştikten sonra dilimleyerek yeşillikler eşliğinde servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder