- 3 su b.pirinç
- safran
- maydanoz
- dereotu
- yeşil soğan
- tuz
- su
- sıvıyağ
Etli kısım için:
- 200 gr.kuzu eti
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 defne yaprağı
- su
- tuz
- sıvıyağ
Ara katlar için:
- 1 su b.nohut
- 1 su b.mısır
Eti için eti sıvıyağda kavuramaya alın. Etin rengi dönünce soğan ve sarımsağı ekleyin. Defne yaprağını da ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine biraz su vererek suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav için tencereye pirinçleri alarak kavurun. Kavrulunca suyunu vererek kapağı kapalı pişirin.
Pilav pişince yeşil renkli pilav için pilavın 3’te birine dere otu ve maydanozu ekleyerek
karıştırın.
Sarı pilav için ise biraz safranı suda bekleterek renginin çıkmasını sağlayın.
Pilavlar hazır olunca kek kalıbının altına sade pilavı koyun. Üzerine nohut serpin. Daha sonra sarı pilavı ve mısırı serpin. En üst kata yeşil pilavı da ekleyerek servis tabağına ters çevirin. Üzerine eti dökerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder