10 Aralık 2008 Çarşamba

Düğün Çorbası - 3 Aralık 2008



Malzemeler :


* 300 gr. kuzu eti
* et suyu
* tuz
Terbiyesi için:

* 3 çorba k. yoğurt
* 2 çorba k. un
* 1 yumurta
* yarım limon

Üzeri için:

* 1 çorba k. tereyağı
* 1 tatlı k. toz kırmızı biber

Hazırlanışı :

300 gr.kuzu etini önceden pişirin.Kuzu etlerini elinizle didikleyin.Tencereye et suyunu ve didiklenmiş etleri ilave edin ve et suyunu kaynatın.Terbiyesi için ise bir karıştırma kabına 3 çorba kaşığı yoğurdu alın.Üzerine 2 çorba kaşığu unu ilave edin.


Üzerine 1 adet yumurta kırın.Üzerine soğuk su yarım limon suyunu ilave edin.Çırpma teliyle karıştırın.Daha sonra terbiyeye sıcak su ilave edin ve karıştırın.Terbiyeyei tencereye ilave edin.Çorbaya en son olarak tuzunu ilave edin ve Düğün çorbasını pişirin.Düğün çorbasını servis tabağına alın.Üzerine eritilmiş tereyağı ve toz kırımız biber ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder