30 Aralık 2008 Salı

Pırasalı Katmer - 9 Aralık 2008



Malzeme :


* 1 su b.yoğurt
* 1 su b. sıvıyağ
* 2 yumurta
* 1 çorba k.limon suyu
* 1 çay k.karbonat
* 1 tatlı k.tuz
* alabildiği kadar un

iç harcı için:

o 2 pırasa
o yarım kg.ıspanak
o 1 tutam maydanoz
o sıvıyağ
o tuz
o karabiber
o 150 gr.beyaz peynir veya lor peyniri

Hazirlanisi :

Pırasaları sıvıyağda soteleyin. Üzerine ıspanak yapraklarını da ekleyerek sotelemeye devam edin. Yarı kıvamda pişince altını kapatın. İlk sıcaklığı çıkınca içine ezilmiş peynir ekleyerek karıştırın.

Yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve karbonat karıştırma kabına alınarak çırpılır. Üzerine 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Alabildiği kadar un ile hamuru yoğurun.

5 bezeye ayırarak yuvarlayın. Her bir bezeyi servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın. İçine iç harçtan koyarak dürüm gibi sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye alarak pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder