31 Aralık 2008 Çarşamba

Barbunya Pilaki-12 Aralık 2008


  • 2 su b.barbunya
  • 2 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 çorba k.domates salçası
  • sıvıyağ
  • tuz
  • şeker
  • su

Barbunyaları bir taşım haşlayıp siyah suyunu süzün. Tencereye zeytinyağını alıp üzerine soğan ve sarımsakları doğrayarak ekleyin. Daha sonra küp doğranmış havuçları ekleyin. Bir iki dakika çevirdikten sonra barbunyaları üzerine alın.

Tuz ve şekerini ayarlayın. Üzerine az miktarda sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın. Suyunu çektikçe sıcak su ekleyebilirsizinz. En son küp doğranmış patatesleri de ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağını açmadan birgün dinlendirin.

Daha sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serperek soğuk ikram edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder