2 Aralık 2008 Salı
Patates Tatlısı - 28 Kasım 2008
Malzeme :
* 2 haşlanmış patates
* 125 gr.margarin
* 2 çorba k.irmik
* 2 çorba k.pudra şekeri
* 2 yumurta
* 1 p.vanilya
* 1 p.kabartma tozu
* aldığı kadar un
iç harcı için:
o ceviz
o tarçın
şerbeti için:
4 su b.su
4 su b.toz şeker
1 dilim limon
Hazirlanisi :
Patatesleri rendenin ince yerinden rendeleyin. Üzerine oda sıcaklığındaki margarin, irmik, pudra şekeri, 2 yumurta akı ve 1 yumurta sarısı vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
Alabildiği kadar un (ortalama 6 çorba k.) ile hamuru yoğurun.
Diğer tarafta cevizi doğrayıcıdan geçirin. Üzerine tarçın ekleyerek karıştırın. Hamurdan bir parça koparın. Elinizde açıp üzerine iç harç koyarak uçlarını birleştirin. Ters çevirerek elinizde yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün, yarım ceviz kondurup biraz bastırın. Patates tatlınızı 180 derecede pişirin.
Diğer tarafta şerbetini hazırlayın.
Tatlı pişince sıcakken şerbetini vererek üzerine bir tepsi kapatıp şerbeti çekmesini sağalayın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder