2 Aralık 2008 Salı

Patatesli Porsiyonluk Güveçler - 28 Kasım 2008



Malzeme :


* 250 gr.kuzu eti
* 1 soğan
* 4 diş sarımsak
* 2 patates
* 1 kavanoz domatesli biber sosu
* sıvıyağ
* tuz
* karabiber
* kekik

Hazirlanisi :

Kuzu etini sıvıyağda sotelemeye alın. Biraz kavrulunca üzerine doğradığınız soğanı da ekleyerek kavurmaya devam edin.

Daha sonra üzerine salçayı da ekleyip 1-2 dakika daha pişirin.Yarı kıvamda pişen etleri porsiyonluk güveçlere paylaştırın. Üzerine patatesleri de küp doğrayıp ekleyin.

Güvecin en üstüne de domatesli biber sosu, tuz ve biberiye ekleyerek üstünü önce yağlı kağıt ile sonra alüminyum folyo ile kaplayarak 180 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder