31 Aralık 2008 Çarşamba

Mantar Soslu Deniz Kabuğu Makarnası-15 Aralık 2008

  • 1 paket makarna
  • 300 gr.kıyma
  • 500 gr.kanlıca mantarı
  • 2 domates
  • 2 biber
  • 4 adet renkli biber
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba k.biber salçası
  • 1 çorba k.domates salçası
  • sıvıyağ
  • tuz,karabiber

İlk olarak makarnayı pişirebilecek kadar suda haşlayın. Vitaminlerinin kaybolmaması için çekebileceği kadar su koyun. Diğer tarafta mantar sosu hazırlayın. Bununiçin soğan ve sarımsağı doğrayarak sıvıyağda kavrulmaya alın. Daha sonra üzerine mantar ve biberleri de doğrayarak ekleyin. Bir süre kavrulduktan sonra kıyma ve daha sonra salçayı ekleyin. En son ince doğranmış domatesleri de ekleyerek tuzunu ve biberini ayarlayıp pişirin.

Makarna ve sos hazır olunca makarnayı servis tabağına alın. Sosu üzerine gezdirerek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder