- 400 gr.kıyma
- 1 soğan
- 2 yumurta
- tuz,karabiber
- kimyon
İç harcı için:
- 500 gr.ıspanak
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- sıvıyağ
- tuz,karabiber
- 1 kase yoğurt
- çeri domates
İlk olarak ıspanaklı harcı pişirin. Bunun için soğan ve sarımsakları sıvıyağda sotelemeye alın. ir süre kavrulduktan sonra üzerine doğranmış ıspanakları da ekleyerek tuzunu ve baharatını ayarlayın.
Diğer tarafta köftesini hazırlayın. Bunun için karıştırma kabın kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta (bir yumurta akını üzeri için ayırın), tuz, karabiber ve kimyonu alarak köfteyi oluşturun. Hazır olan köfteyi fırın torbasının üzerine ince bir tabaka halinde yayın. Köftenin üzerine de ıspanaklı harcı alın. Torba yardımı ile köfteyi rulo yaparak üzerine yumurta akını sürün. 180 derecede pişirin.
Köfteler kızarınca dilimleyerek yanında yoğurt ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder