Ayva Soslu Muhallebi-17 Aralık 2008
- 3 ayva
- 1 su b.toz şeker
- 4 adet karanfil
- 2 su b. su
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su b.toz şeker
- 1 p.vanilya
- 1 çorba k.un
- 1 çorba k.nişasta
- 1 çorba k.pirinç unu
Üzeri için:
- hindistan cevizi
- yeşil fıstık
Ayvalı sos için ayvaları rendeleyin. Üzerine toz şeker, karanfil ve su ekleyerek kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta muhallebisi için tencereye süt, toz şeker, vanilya, un, nişasta ve pirinç ununu alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi pişince cam servis kasesine alın. İlk sıcaklığı çıkarken bu arada ayvalı sosa 2 çorba kaşığı yardımı ile şekil vererek muhallebinin üzerine ekleyin. Üzerinde hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder