2 Aralık 2008 Salı

Patates Yuvası - 28 Kasım 2008



Malzeme :


* 6 haşlanmış patates
* 1 haşlanmış havuç
* bezelye
* maydanoz
* kornişon turşu
* sosis
* 1 limon suyu
* zeytinyağı

sosu için:

o yoğurt
o mayonez
o tuz

Hazirlanisi :

Haşlanmış patatesleri rendenin ince yerinden rendeleyin. Üzerine limon suyu ekleyerek iyice hamur gibi yoğurun.

İç harcı için havuç, turşu ve sosis küp doğrayarak karıştırma kabına alın. Üzerine bezelye ve ince doğranmış maydanoz ekleyerek karıştırın.

Sosu için yoğurt, mayonez ve biraz tuzu karıştırın. Tüm hazırlıklar tamam oluca patatesten ceviz büyüklüğünde koparak içini açın. İç harçtan koyarak servis tabağına alın. Tüm malzemeler için ayni işlemi uygulayın. Daha sonra üzerine sostan gezdirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder