2 Aralık 2008 Salı
Tantuni - 1 Aralık 2008
Malzemeler :
* 1 kg. kuzu eti
* 1 soğan
* 4 biber
* 4 domates
* sıvıyağ
* tuz, karabiber
* pulbiber
* kimyon
Servis için:
* Lavaş
* karışık yeşillik
Hazırlanışı :
1 kg.kuzu etini küp olarak kesin.Daha sonra tavaya sıvıyağı alın.Üzerine 1 kg.kuzu etini ilave edin.Etler sulanıp suyunu çekicek.Etler suyunu çekince pişirmeye devam edin.1 adet soğanı yemeklik kesin.4 adet domatesi küp olarak kesin.4 adet biberi kesin.
Lavaş ekmeğini içine tantuni etini alın.Etin üzerine soğan domates biber ilave edin.Üzerine tuz,karabiber pulbiber ilave edip lavaşı sarın.Servis tabağına tantuniyi ilave edip servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder