Oktay Usta'dan Bademli Tepsi Tatlısı Tarifi |
2 Su B. Su
2,5 Su B. Söke Buğday Unu
4 Yumurta
2 Çorba K. İrmik
2 Çorba K. Margarin
1 P. Vanilya
1 Çay B. Badem
Şerbeti İçin:
3 Su B. Tozşeker
3 Su B. Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı: Tencereye suyu alın. Su kaynamaya başlayınca margarini ekleyin. Eriyince bir çimdik tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker atın. Unu ilave edip tahta kepçeyle karıştırarak hamur haline getirin. Hamur olunca altını kapatın.
Soğumasını bekleyin. Soğuyunca yumurtaları sırayla kırın ve elinizle yoğurun. rdından irmiği ve vanilyayı döküp iyice yoğurun. Yağlanmış fırın kabına hamuru alın ve elinizle iyice bastırın. Bıçakla baklava şeklinde kesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder