Oktay Usta'dan Vanilya Soslu Kazandibi |
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k. söke un
1 çorba k. nişasta
1 çorba k. pirinç unu
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Kazandibi tabanı için:
4 çorba k. pudra şekeri
Hazırlanışı:Tencereye 1 litre sütü alın.Sütün içine 1 su bardağı toz şeker,1 çorba kaşığı un,nişasta,pirinç unu 1 paket vanilya ve 1 adet yumurta kırın ve sürekli karıştırarak pişirin.Ocağın üzerine yuvarlak bir fıırn tepsisini alın.Fırın tepsisine pudra şekeri serpip bir yandanda 3 yada 4 kepçe muhallebiden alın ve kepçenin tersiyle sürekli karıştırarak fırın tepsisinin heryerini yakın.Daha sonra fıırn tepsisine muhallebiyi dökün.
Daha sonra tezgaha ıslak bez serin ve fırın tepsisine alın ve nem verin ve bekletin ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder