Oktay Usta'dan Pekmezli Lokma Tatlısı Tarifi |
3 su b. un
yarım p. yaşmaya
1 çorba k. toz şeker
sıcak su
Kızartmak İçin:
sıvıyağ
Şerbeti İçin:
4 su b. toz şeker
2 su b. su
1 dilim yeşil limon
Üzeri İçin:
pekmez
nar
Hazırlanışı:Lokmanın şerbeti için tencereye 4 su toz şeker,2 su bardağı syu ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Daha sonra şerbeti soğumaya bırakın.Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Unun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin.Mayanın üzerine sıcak su ilave edin.İlk önce mayayı eritin.
Mayanın kenarındaki unlardan biraz alın ve maya ile karıştırın ve daha sonra kalan unlarla mayanın üzerini kapatın ve mayalandırın.Daha sonra üzerine sıcak su ilave edin ve elinizle çırpın ve özdeşleştirin.Kabın üzeirne streç flim ile kapatın.Lokma hamuru kabarınca çay kaşığı ile tenceredek,sıvıyağın içinde kızartın.Lokmaları soğuyan şerbetin içine dökün ve şerbetini çektirin.Servis tabağına lokmalrı alın.üzerine pekmez ve nar taneleri ilave edip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder