Oktay Usta'dan Daneli Çorba Tarifi |
1 Çay B. Yarma Beyaz Mısır
1 Su B. Haşlanmış Buğday
2 Su B. Et Suyu
Tuz
Su
Terbiyesi İçin:
1 Yumurta
1 Kase Yoğurt
2 Çorba K. Söke Un
Üzeri İçin:
Tereyağı
Pulbiber
Nane
Hazırlanışı:Mısırı suda haşlayın. Dilerseniz sarı mısır da kullanabilirsiniz. Tencereye yeteri kadar su koyun ve haşlanmış buğdayı ilave edin. Et suyunu dökün. Haşladığınız mısırı da suyuyla beraber çorbaya ekleyin. Tuzunu atın ve kapağını kapatın.
Terbiyesini hazırlarken; yumurtayı, yoğurdu ve unu çırpın. Soğuk su koyun. Çorbanın suyundan 3 kepçe kadar ilave edin. Çorbayı karıştırırken bir yandan terbiyesini dökün. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Pul biber ve nane koyup karıştırın. Servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder