Oktay Usta'dan Çikolatalı Tatlı Tarifi |
2 Yumurta
Yarım Su B. Toz Şeker
100 Gr. Margarin
2 Su B. Söke Un
100 Gr. Çikolata
1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti İçin:
4 Su B. Toz Şeker
4 Su B. Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı:Tencereye suyu, şekeri ve dilim limonu koyup kaynatın. Soğumaya bırakın. Yumurtaların akını ve şekeri beyaz köpük haline gelene kadar iyice çırpın.
Margarini, unu, rendelenmiş çikolatayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra margarinlenmiş sufle kaplarına doldurun.
Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra ılık şerbetini dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder