Oktay Usta'dan Helvalı Dondurmalı Gözleme Tarifi |
2 Yufka
100 Gr. Tahin Helvası
1 Su B. Ceviz
2 Çorba K. Tereyağı
4 Çorba K. Tahin
Üzeri İçin:
Pudra Şekeri
Hazırlanışı: Tereyağını eritin. İlk olarak yufkayı açın ve tereyağından dökün. Ceviz serpin, ikinci yufkayı üzerine açın, tereayağı dökün. Ceviz koyduktan sonra tahin helvasını elinizle parçalayarak üzerine serpin.
Az miktarda tahin dökün ve gözleme katlar gibi önce iki taraftan katlayın. Diğer iki kenarınıda üzerine katlayıp kare hale getirin. Sacda yada tavada iki taraflı pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek ya da dondurmaya servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder