Oktay Usta'dan Fettuş Tarifi |
3 Domates
2 Salatalık
2 Kırmızı Biber
5 Yeşil Soğan
1 Tutam Nane
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
Taze Peynir
Nar Ekşisi
Zeytinyağı
Kızarmış Ekmeği İçin:
2 Su B. Söke Un
1 Çay K. Karbonat
Tuz
Su
Hazırlanışı: Unu, karbonatı ve tuzu harmanlayın. Ilık su ilave ederek yoğurun. Oval şekilde açın. Kesme ruletiyle üçgen üçgen kesin. Hamurları sıvıyağda kızartın. Salatalıkları, domatesleri, biberleri, yeşil soğanı, naneyi, maydanozu ve dereotunu doğrayın. Hepsini karıştırma kabına dökün. Taze peyniri parçalayarak içine ilave edin. Zeytinyağını ve nar ekşisini döküp harmanlayın. Servis tabağına salatayı alın. Kenarlarına kızarmış hamurları dizerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder