20 Mayıs 2010 Perşembe

Oktay Usta'dan Çilekli Vanilyalı Dondurma Tarifi

Oktay Usta'dan Çilekli Vanilyalı Dondurma Tarifi
Malzemeler:
1,5 Lt. Süt
1,5 Su B. Toz Şeker
1,5 Çorba K. Salep
1 Paket Vanilya
1 Çay B. Krema
Yarım Kg. Çilek
1 Çay B. Toz Şeker
Sütü tencereye dökün. Şekeri, vanilyayı ve salepi harmanlayın. Sütün tenceresine ilave edin. Ocakta kayanayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısıp karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyulaştıktan sonra kremayı dökün ve karıştırın. Çilekleri doğrayıcıdan geçirin. Üzerine şekeri ilave edin.
Hazırlanışı:

İkisini birlikte ayrı bir tencerede kaynatın. Hazırlanan çilek sosu süzgeçten geçirerek diğer tencereye ilave edin ve karıştırın. İlk sıcaklığı geçince dondurma kalıplarına doldurun ve soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder