Oktay Usta'dan Kremalı Külah Tarifi |
Hamuru İçin:
2 Su B. Söke Un
2 Su B. Süt
2 Yumurta
3 Çorba K. Toz Şeker
2 Çorba K. Sıvıyağ
Yarım Paket Kuru Maya
1 Fiske Tuz
Kreması İçin:
2,5 Su B. Süt
6 Çorba K. Toz Şeker
1 Çorba K. Söke Un
1 Çorba K. Nişasta
1 Çorba K. Pirinç Unu
Üzeri İçin:
Toz Yeşil Fıstık
Çikolata
İncir Reçeli
Hazırlanışı:Hamuru hazırlarken; sütü, yumurtayı, sıvıyağı dökün ve çırpın. Unu, mayayı, şekeri ve tuzu harmanlayıp sıvı karışıma katın. İyice karıştırdıktan sonra krep tavasına kepçe yardımıyla küçük hamurlar dökün. Tek taraflarını pişirin.
Pişen hamurları tabağa alıp külah gibi kıvırın. Kreması için; tencereye soğuk sütü dökün. Şekeri, unu, nişastayı, pirinç ununu ilave edip çırparak pişirin. Krema koyulaşınca krem şanti torbasına doldurun. Külah şeklindeki hamurların içine kremayı sıkın. Bir kısmının üzerine incir reçeli tanesi, bir kısmına toz fıstık, bir kısmına da renkli çikolatalar koyarak süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder