Oktay Usta'dan Hatay Künefesi Tarifi |
500 Gr. Tel Kadayıf
500 Gr. Taze Künefe Peyniri
3 Çorba K. Tereyağı
Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
3 Su B. Su
1 Dilim Limon
Üzeri İçin:
Toz Yeşil Fıstık
Hazırlanışı: Kadayıfı doğrayın. Tereyağını eritip üzerine dökün ve ellerinizle havalandırın. Tepsiyi tereyağıyla iyice yağlayın. Bir kat kadayıf koyun ama havalandırarak koyun. Üzerine peynirin tamamını parçalayarak dökün. Kalan kadayıfı da havalandırarak üzerine serpin. Elinizle iyice basıtırıp sıkıştırın.
Kısık ateşin üzerinde pişirin. Altı piştikten sonra kapak ya da tepsi yardımıyla ters çevirin ve pişirin. Şerbet malzemelerini kaynatın. Künefe sıcakken, sıcak şerbetini dökün. Üzerine toz yeşil fıstık serpin. Künefenin özelliği sıcakken yenen bir tatlı olmasıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder