Oktay Usta'dan Çiğ Börek Tarifi |
4 su b. un
1 çorba k. yoğurt
1 çay k. karbonat
1 tatlı k. tuz
Alabildiği kadar su
İç Harcı İçin:
275 gr. kıyma
2 soğan
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kıvanı Ayarlamak İçin Su
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Unun ortasına havuz açın ve 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat ve ılık su ilave edin ve hamuur yoğurun. İç harcı için bir karıştırma kabına 275 gr. kıymayı alın.
Üzerine 2 adet soğanı rendeleyin. Üzerine 1 tutam ince kesilmiş maydanozu ilave edin. Üzeirne tuz ve karabiber ilave edin ve iç harcı yoğurun. Hazırladığınız hamuru bezelere bölün. Her bezeyi merdane ile açın. İçine kıymalı iç harçtan ilave edin ve kapatın. Daha sonra sıvıyağda çiğ börekleri kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder